torsdag 20 januari 2022

LO HUSET

Hej!

Det är inte ofta jag gör en LO. Men när jag gör en så brukar jag känna mig ganska glad efteråt.
Har ett stort album som jag vill fylla upp. Så det är bara att köra igång.

Till just denna LO använde jag lite färger som jag målade ut lite slarvigt med en ganska kass pensel. Den var lite torr i stråna, men funkade fint till just detta.
Jag tog många spillpapper som jag har samlat på mig under åren. Dessa fick bli min bakgrund.
Jag använde också en stencil som jag gnuggade grå distressfärg över för att få fram mönstret.
Använde de små bilderna från Primas lilla förpackning och en hel del olika washitejp.










Här nedan följer en lista på de produkter jag använt.
Klicka på ordet för att komma direkt till varan/kategorin.

Färg - Finn endast i fysiska butiken
Primas bilder - tyvärr slut i skrivandets stund

Hoppas ni finner inspiration i denna LO.

Ha en underbar dag!
//Madde

 

torsdag 6 januari 2022

ATT HÄNGA PÅ EN FLASKA

 HEJ!


Nu har vi lagt 2021 bakom oss och blickar framåt med ett nytt och fint 2022!  

Så mycket att se fram emot.

Längtar extra mycket till slutet av mars då det äntligen är dax för Idas magasins scrapträff igen! 

Men det är ett tag kvar tills dess. Har fortfarande några släktingar kvar att ge julklappar till. Har liksom inte fått till nån träff med alla ännu. Kan ju vara svårt när de äldre är i riskgrupp och sånt. 

Men till helgen ska familjen besöka en av de äldre och då vill jag ge henne en flaska glögg. Men att bara ge en flaska glögg är kanske inte det roligaste. Så jag fixade en sorts etikett att hänga på flaskhalsen.

Fortfarande julkänsla på den.

Gjorde faktiskt två stycken för jag tänkte att det kan vara bra att ha. Man vet ju aldrig. 


Jag började med att skära ut en grund i vitt cardstock.

Sedan en del i ett av de fina mönstrade papprena från Maja Design som är lite mindre än det vita pappret. Jag vek pappret och stansade ut en cirkel i mitten. Där flaskan ska vara.

En av bilderna från Maja designs papper fick pryda min etikett. Jag satte ett grönt cardstock bakom bilden. Och bakom det fick jag in lite ostduk.

Sen öste jag på med juligt röda blommor, kottar och små röda bär.

Även en del av en utstansad gren fick plats. 

Gjorde ganska liknande på den andra etiketten.




Här nedan följer en lista på de saker jag använt. Klicka på ordet för att komma till varan.

Cardstock 

Maja Design - mönstrade papper

Ostduk

Cirkelstans

Blommor

Bär



Hoppas ni finner inspiration!

Ha en underbar dag!

//Madde

tisdag 4 januari 2022

Gott nytt år - mina bästa tips inför scrapåret 2022

 Hej och glad tisdag!

Idag skriver jag mitt sista inlägg här i bloggen. Jag har varit med i Idas Magasins designteam i fem år, och det är dags för mig att avsluta mitt uppdrag. Jag har haft fem roliga och utvecklande år med både blogginlägg och demos/kurser på Idas träffar. Jag hoppas vi fortsätter ses i scrapvärlden, både online och i verkligheten.

Som avslut vill jag tipsa om mina fem favoritprodukter som jag inte klarar mig utan i mitt scraprum. Det här är saker som jag är extra noga med att alltid packa ner när jag ska på träff, och som jag kanske har ett litet lager av hemma, så jag inte blir helt utan. Vi tar det nerifrån, som en klassisk nedräkning.

Nummer 5 - Riktigt vassa skärblad till skärmaskinen. Jag klarar inte riktigt av när skärbladen blir så där slöa så att pappret blir alldeles luddigt i kanten - jag bara MÅSTE ha en skarp kant! Eftersom jag har en skärare från Fiskars, köper jag alltid de här skärbladen.

Nummer 4 - Distress Inks! Du som läst mina inlägg genom åren har nog tänkt på att jag nästan alltid färgar in kanterna på mina papper. Oftast gör jag det med färgen Walnut Stain - den perfekta mörkbruna nyansen som skapar en inramning utan att vara så skarp som en svart kant. Här finns ett litet kit med fyra olika bruna Distress Inks som passar perfekt till alla papperskanter.

Nummer 3 - Kortbaser. Jag vet inte vad jag höll på med innan, när jag vek kort av cardstock. Nu plockar jag en färdig kortbas och kan gå direkt till det roliga - att dekorera och göra ett snyggt kort. De kortbaserna som jag länkar är dessutom riktigt tåliga och kan både bigas om man vill göra extra avancerade vikningar av dem, och så tål de vatten om man vill färglägga med t ex vattenpensel direkt på kortbasen. 

Nummer 2 - Pappersblock. Har du slut på idéer? Måste grannen få ett födelsedagskort om tio minuter? Ta en kortbas, ett pappersblock och sätt igång! Matchat och klart, ofta med små  klippark så att man får ett trevligt motiv på en gång... Dessutom räcker ett pappersblock i en evighet och man får alla papper i kollektionen. Jag har alldeles för många... Och de är alltid inom räckhåll.

Nummer 1 - Aleene's Turbo Tacky Glue. Det bästa limmet EVER! Drygt, fäster snabbt, blir genomskinligt när det torkar... Ja det har helt enkelt ALLT! Köp en flaska du också, du kommer inte att ångra dig! Jag använder den flaska som står uppochner, då behöver man aldrig hålla på och vifta med flaskan för att få ner limmet till pipen - inte torkar det i pipen heller.


Så, stäng av mobilen, lämna datorn och gå och skapa ett kort eller en layout. Och glöm inte att lägga en beställning på det där limmet. Du kommer inte att ångra dig. ;)