måndag 11 september 2017

Exploding box

Hej där!
I mitt första inlägg som fast DT för Idas Magasin tänkte jag idag börja med att visa min exploding box som jag vann "valfritt"-tävlingen med i helgens mara som anordnades av Idas Magasin själva. Det kändes riktigt roligt att få vinna, då jag varit med många gånger förut och aldrig vunnit mer än en lottvinst förr! :)Jag gjorde en liknande box till ett par vänner som fyllde 30 förra helgen och blev så pass nöjd med den så jag gjorde en till liknande, mer om den senare!
Jag använde mig här av ett ljusrosa cardstock som jag skar i ett kors i storleken 7*7*7. Använde de överblivna "hörnbitarna" till att göra "extra flärpen" inuti. Skar ner den till 5 cm åt ena hållet och bigade den på 6 cm åt andra hållet samt rundade hörnen med en hörnpunch. Dekorerade alla sidor med olika papper som jag tyckte passade in och limmade dit en botten. Gjorde ett litet flaggspel av passande papper och limmade dit. Jag punchade ut 7 runda bitar med min 1 3/4 inch punch och gjorde en remsa som passade runt dem och som jag sedan limmade fast i botten på boxen. De runda cirklarna limmade jag fast på ett vitt satinband efter varandra. Jag punchade ut både fram och baksidor till mina cirklar i passande papper och satte dit, man behöver ju egentligen inte ha tre lager men jag ville ha dom så stadiga som möjligt. Satte fast bandet i botten och sedan en cirkel som täcker bandet och blir botten. Dessa hade jag tänkt att stansa ut G R A T T I S och sätta en bokstav på varje cirkel men det hann jag inte innan tiden gick ut för tävlingen! Jag har kommit på att man kan göra små söta ljus av pappsugrör som man klipper i lagom längd och fyller botten och toppen med lite smältlim och sedan en liten bit sytråd som veke, de blir himla söta faktiskt! Jag limade på tre ljus och lite blommor på "tårtan". Satte en liten bit snöre runt tårtan. Och "strösslade" med lite wood vener stjärnor runt om samt lite bling. På ena sidan satte jag ett utstansad Grattis lite upphöjt och på den andra en hjärtbrads.

När jag skar ut locket gjorde jag det i 10*10 cm. 7 cm till locket och 1,5 cm till kanten på var sida. Använde ett ljusgrått cardstock till detta. Punchade ut cirklar med min 1 inch punch och gjorde hörn i rosa. Punchade ut olika stora cirklar som jag satte på locket och stansade ut ett Grattis med idas egna dies. Jag limmade fast en ståltrådsbit från en blomma som jag satte fast grattiset på och några blommor och spröt. Satte även dit några charms, en rosett och lite bling! Färdigt!


Tänkte även visa några bilder från den boxen jag gjorde till mina vänner... Hon gillar inte för mycket puttinutt och absolut inte rosa och han ÄLSKAR jul... Så det blev en liten personlig touch på det... en grå, svart och vit box med en jul-bling överraskning i!
Tack för denna gången!
/Hanna-Maria Carlsson Öhlin 

Inga kommentarer: