torsdag 12 oktober 2017

Smooshing - kul och kladdigt

Hej! Visst är det trevligt att vi fått lite pysselväder? När det blåser och regnar ute, känns det lite extra bra att sitta inomhus och skapa färgglada saker, eller hur?

Idag ska jag visa hur man kan göra en bakgrund med Distress Oxide-dynor, som man sen kan ha till ett kort, eller en tavla, eller något helt annat.


Det som behövs till det här projektet är Distress Oxide-dynor i ett par eller tre valfria färger, lite vatten, en blank yta (t ex ett  laminerat papper eller en non stick-duk) och ett papper att färga. Det är också bra att ha en embossingfön att torka pappret med mellan varven.


Ta dina Oxide-dynor och gör tre färg-öar på din blanka yta, genom att trycka dynan rakt på ytan och gnugga lite. Spraya vatten på färgen för att den ska bli lättare att plocka upp med pappret. Så, plocka upp färg med ditt papper genom att lägga pappret i färgen. Man kan dra runt pappret lite om man vågar. Sen är det dags att torka pappret. Och - plocka upp mer färg! Oxide-färgerna kan man nämligen lägga i lager ovanpå varandra utan att de geggar ihop och bara blir en brun sörja, som med andra sorters färger. Bara du torkar emellan, kan du bygga massor av lager.


Materiallista: 

Mitt papper väntar fortfarande på att bli ett kort. Snart visar jag det här i bloggen, så kom gärna tillbaka!

Inga kommentarer: