torsdag 2 februari 2017

Glad påsk!

Ja, nu är jag ute i god tid. I den här mörka, grå vintern känns det faktiskt roligt att göra knalliga påskkort och leka med tanken på våren.

Jag har gjort två kort, ett med en tupp och ett enkelt, distressfärgat kort. Tuppkortet är ett trevligt lager-på-lager-kort i turkos, svart och vitt. Jag har utgått från den utstansade tuppen och lekt fram resten. För att tuppen ska stå i centrum, har jag fäst den på 3D-kuddar på det svart mönsterpappret från Kaiserkraft.


Ser du ägget som tuppen lagt bland blommorna? Det är det minsta ägget i Idas snygga påskäggsdies. Där finns också de två äggen som är på nästa kort, och en spricka som man kan stansa mitt i äggen med, om man skulle vilja ha ett öppnat eller spräckt ägg.


Jag har använt Idas egen Red line-tejp för att sätta ihop alla lager på kortet. Den är pålitlig och sitter som berget. :)

Här har jag använt distresser för att färga in en bakgrund på min kortbas. Jag valde en enkel geometrisk mask och en gul och en orange Distress Ink att färga in med.


Jag har stansat ut de två större äggen ur Idas egna påskäggsdies. Det mindre ägget har jag satt på 3D-kuddar. Glad Påsk är också en die från Idas Magasins egen kollektion. Orden och det stora ägget har jag fäst med Aleene's Turbo Glue. Det är mitt favoritlim! Det är tunt och lättflytande, syrafritt och torkar snabbare än annat flytande lim.Materiallista:

Tupp-die - snart i shoppen!

Tack för att du läste ända hit! Lycka till med dina påskkort!
/Anna

Inga kommentarer: