torsdag 29 mars 2018

Ett grattis i vårfärger

Medan några sitter på kvasten på väg till Blåkulla, har jag gjort ett glatt grattiskort. Nu ska jag förklara lite snabbt hur du kan göra ett liknande.

Börja med att ta en tom kortbas. Antingen skär du till en kortbas i cardstock, eller så tar du en färdig. Jag använder färdiga kortbaser för det mesta, det är så smidigt.


Ta en stencil eller mask som du gillar och lägg över din kortbas. Tejpa lite i hörnen så att stencilen ligger still på kortbasen. Sedan tar du ett Ink Blending Tool (gnuggverktyg för distress inks) och en distress-dyna som du gillar och så färgar du in en del av kortbasen. Jag färgade in en ganska rund yta, men inte hela kortbasen med Shaded Lilac.

Nästa steg är det enda som kan ta lite tid. Stämpla ett motiv du gillar, eller välj ett som är färglagt och klart. Om du väljer ett stämpelmotiv, är det trevligt att färglägga motivet (det kan ta en stund), t ex i en färgskala som blir en lagom kontrast till din valda bakgrundsfärg.


Klipp ut motivet och fäst det med distanskuddar på kortbasen. Ta sedan några snygga självhäftande bokstäver och fäst på ditt kort, så att det blir en trevlig hälsning, t ex grattis eller kram.

Klart!

Materiallista:

Inga kommentarer: